Hoppa till sidans innehåll

Utbildningstävlingar


Utveckling före resultat – utbildningstävlingar

Om träningstävlingar såsom Blåbär-/Lingondressyr, LC:1 steg 1 och 2 samt Debutant och Mini-LD

Idrott och ridning ska bidra till att vi mår bra, utvecklas och har roligt! Tävling är en naturlig del av ridsporten som kan introduceras på ridskolan. Vi har valt att utforma vårt tävlings- och kvalsystem så att det fokuserar på långsiktig utveckling och lärande snarare än kortsiktiga resultat. Vi vill att den erfarenhet och kunskap man får av att tävla också hinner befästas så att tävlandet kan ske på ett säkert sätt, för såväl häst som ryttare.

 

Under senare år har en tydlig attitydförändring skett i svensk idrottsrörelse. Allt fler föreningar står bakom principen att tävla på barns villkor. Många av idrottsrörelsens specialidrottsförbund har sett över sina tävlingssystem och infört förenklingar och anpassningar. Mest omtalat är att ett antal lagidrotter beslutat att ta bort tabeller i serier och cuper med barn under 13 år. Förändringarna har tillkommit utifrån aktuell forskning om barn och ungdomars utveckling. Förbunden vill att fler ska ha roligt, må bra och utvecklas när de idrottar.

 

Vi har valt att inte redovisa poäng i de lägsta klasserna. Vi redovisar om man har blivit godkänd.

Vi anslår resultatlistor på stallet samt på hemsidan. Inte i några andra kanaler med kommentarsfunktioner eller liknande.


Tillsammans skapar vi möjligheter och förutsättningar för tävlingar. Vår tävlingsverksamhet är helt beroende av och bygger på ideella krafter. Vi lär oss hela tiden och ser regelbundet över våra regler och riktlinjer. Det ska vara kul att tävla!

Uppdaterad: 16 JUN 2020 17:27 Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Erbjudande från våra sponsorer

BoneWarmers erbjuder 15% rabatt till våra medlemmar fram till 31 oktober med rabattkod DRK.

Ridschema 2021

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...