Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Här hittar du våra aktuella utbildningar

  • Anmäl dig till Grönt kort med start i november 2020

GRÖNT KORT kurs på Djursholms Ridklubb 

Vårt mål är att hålla en Grönt Kort kurs per termin på Djursholms Ridklubb.

Grönt kort är en kurs för att få tävla på lokal nivå och uppåt. Alla som fyllt 14 år (eller fyller under året) måste ha ett grönt kort för att kunna tävla lokal nivå och uppåt, men man kan ta kortet från det år man fyller 13 år. De som är yngre än 14 kan tävla på en målsmans/vuxens kort. Kursen innehåller information om bland annat hur det går till att tävla från att du anmäler dig till att du är tillbaka hemma i stallet, tävlingsregler och ridsportens organisation. Ett tillfälle består av lastning i trailer.

Kursen är uppdelad på sex träffar, sista gången består av ett skriftligt prov. Ta med anteckningspapper och penna till alla träffar. Man kan ta med dator/platta om man vill, eftersom några av tillfällena går igenom t.ex. TR (tävlingsreglementet) som finns på Ridsportförbundets hemsida, men det går också bra att använda mobilen då. Några mindre hemläxor kommer också att ges.

Man måste gå på alla träffar för att få göra provet. Missar man en gång får man vänta till nästa kurs med att ta igen det om det inte finns särskilda skäl.

Varje träff är ca 2,5 timmar långt. Vid första träffen får man en kursbok, som också har en kod till Ridsportförbundets hemsida för grönt kort med övningar och mer info.

Vill du har mer information?
Här hittar du andra föreningar som också håller Grönt Kort kurser!
Här hittar du allmän information om Grönt Kort kurs på Ridsportsförbundets hemsida!

 

Uppdaterad: 16 OKT 2020 12:04 Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...