Hoppa till sidans innehåll

VIKTIG INFORMATION OM CORONA-LÄGET!

02 NOV 2020 12:12
Information till medlemmar i Djursholms Ridklubb, elever eller målsman till barn på Djursholms Ridskola.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 12:12

Den 29 oktober meddelande Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, RF - SISU Stockholm, Svenska Ridsportförbundet - Officiell sida och Stockholms Läns Ridsportförbund skärpta restriktioner för Stockholms län. Med anledning av detta vill vi på Djursholms Ridklubb och Djursholms Ridskola delge följande information. Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minimera smittspridningen. Nedan är en förutsättning för att verksamheten hos oss ska kunna fortlöpa.


TÄVLINGSVERKSAMHETEN
Klubben och Ridskolan har gemensamt tagit beslutet att ställa in alla tävlingar från och med den 31 oktober till den 19 november. Det gäller samtliga klubbtävlingar och cuper den här perioden.

FRITIDSVERKSAMHETEN
Fritidsledarna kommer finnas på plats som vanligt och hjälpa till och vara ett stöd i stallet med undantag för att NYB-teorier och skötarkurser är inställda t.o.m. 19 nov.

RIDSKOLEVERKSAMHETEN
Ridskolans ordinarie verksamhet fortsätter som vanligt men med skärpta restriktioner.

Vecka 45 är det många som kommer hem från höstlov som spenderats på annan ort eller utomlands. Överväg att inte komma till stallet de kommande dagarna efter hemkomst om du varit på annan ort. Vi vill minimera eventuell smittspridning.
Teoriperioden startar i veckan, se anslag på stallet om tider etc. Vi anpassar verksamheten så att det går att genomföra detta på ett säkert och tryggt sätt. Vi kan dock ställa in teoripass med kort varsel.

STANNA HEMMA
Stanna hemma vid minsta symptom eller sjukdom. Avvakta gärna ett dygn vid symtom för att utvärdera om det är tillfällig migrän/lättare förkylning och inget annat.

TVÄTTA HÄNDERNA
Tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten, i minst 20 sek. Det finns handsprit på flera ställen i stallet, förutom wc och i entrén. Det finns även engångshandskar som kan användas vid t.ex. smörjning. Vänligen hosta/nys i armvecket, oavsett om det är allergi/astma etc.

INGET HÄNG
Kom till din ridning och sköt om din sköthäst. Utöver det inget häng eller social samvaro på stallet.

INGA MEDFÖLJANDE
Medföljande är endast tillåtet vid behov, såsom ledare till nybörjare. För att minimera antal personer i stallet utöver elever, skötare och personal får inte anhöriga, vänner eller bekanta till ridskolans elever följa med eller komma som åskådare till ridskolans lektioner.

HÄMTA/LÄMNA
Elever lämnas/hämtas på parkeringen. Kom ihåg att använda reflex!

HÅLL AVSTÅND
Håll avstånd hela tiden! Även ute i stallet. Det gäller i synnerhet vid upprop i sadelkammare, lådrum och andra passager. Vänligen respektera om er ridlärare ber er att sära på er eller har upprop utomhus. Håll avstånd till ridlärare och personal, även om de hjälper er med hästens utrustning etc.

SAMLAS INTE I GRUPP
Samlas inte i grupp, utanför ridskolans kontor, i sadelkammaren, omklädningsrum eller ute i stallet/inne hos hästarna. Undvik köbildning vid kontoret för att se hästlista/annan info. Det går bra att ringa ridskolan vid frågor, avbokning etc.: 08-755 57 10.

OMKLÄDNINGSRUM
Ni har tillgång till era skåp men undvik att byta om etc i stallet, och duscha hemma.

CAFETERIAN
Cafeterian håller öppet men samma regler gäller där – håll avstånd och följ anvisningarna på plats.

Det är viktigt att alla känner sig trygga i stallet. Just nu måste vi samverka för att alla ska göra det. Djursholms Ridklubb & Djursholms Ridskola följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Om det aktuella läget förändras kommer vi att vidta nya åtgärder med kort varsel. Vi uppdaterar på vår hemsida, Facebook, Instagram och informerar på stallet.

Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridningen – tillsammans gör vi det!

Styrelsen Djursholms Ridklubb & Eva Ulf med personal, Djursholms Ridskola.
Djursholm, 1 november, 2020.

________________________________

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...