Hoppa till sidans innehåll

NYTT ÅR – NY RIDTERMIN

08 JAN 2021 17:20
Ny termin men samma utmaningar vad gäller Covid-19.

Idag börjar äntligen verksamheten på ridskolan igen! Det är många som har längtat särskilt mycket till stallet och alla underbara hästar under det här juluppehållet.
  • Skapad: 08 JAN 2021 17:20

I dagarna har ridskolan talat med hundratals elever som meddelats ny/justerad ridtid för att möta kraven om 8 elever per ridgrupp. Det kravet medför att ridtiden blir något förkortad för att antalet ridgrupper ska gå ihop under dagen. Alla elever ska få fortsätta att rida och då måste dessa anpassningar genomföras. Vi uppskattar att ni har förståelse för läget och tackar för er fina samverkan kring detta. Om du är osäker på din ridtid, ring kontoret på 08-755 57 10, så svarar de så fort de kan.

Hästens välfärd är central i vår verksamhet – hästarna måste motioneras och skötas om varje dag. Kommunen förstår svårigheten med att stänga ned ridskoleverksamheten men är angelägna om att vi begränsar den så mycket som möjligt för att inte behöva stänga ned. Det är nu mycket viktigt att vi alla hjälps åt att noggrant följa rådande restriktioner, så att vi kan fortsätta att vara i stallet. Läs nedan och hjälp till att påminna varandra. Det är lätt att man glömmer sig på en plats där man känner sig hemma.

Stanna hemma vid minsta symtom
Stanna hemma om du eller någon du bor med är sjuk.
Detta gäller även barn och unga.
Avboka din lektion på: 08-755 57 10

Håll i
Har du varit på resa eller utomlands under julen – vänta ett par dagar med att komma till stallet.

Stallet är stängt för besökare
Endast ridskolans elever och personal får vistas på anläggningen. Medföljande är endast tillåtet vid behov såsom ledare till nybörjare. Denne ska då vara en anhörig.

Håll avstånd
Kom ihåg att även hålla avstånd till ridskolans personal om de hjälper dig med utrustning eller dyl. Samlas inte i grupp i sadelkammare/lådrum eller inne hos hästarna.

Tvätta händerna regelbundet eller använd handsprit.

Inget häng

Vi fortsätter att pausa alla övriga fysiska aktiviteter och samkväm tills vidare.

Håll ut
Tag del av våra digitala teorier inför nästa ridlektion. Det kommer fler avsnitt i dagarna! https://www.djursholms-ridklubb.com/Utbildning/Digitalteori/

Vi följer noggrant senaste nytt från myndighetera och för en nära dialog med kommunen samt Svenska Ridsportförbundet. Vi fortsätter att uppdatera er i alla våra kanaler så fort det sker någon förändring.

Kom igen, nu hjälps vi åt att bromsa smittspridningen av Covid-19! Håll i • Håll ut • Håll avstånd • Tillsammans gör vi det!

Läs vad som gäller på anläggningen kring Corona här: https://www.djursholms-ridklubb.com/.../Samladenyheterkr.../
Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...