Hoppa till sidans innehåll

Tack för allt Bounty!

26 MAJ 2020 10:00
Nu har vi tagit farväl av Bounty.
Hon kom till ridskolan som 3-åring och har varit på ridskolan sedan dess. I år blev Bounty 30 år. I drygt 26 år har hon skött sitt arbete på ridskolan exemplariskt.
  • Skapad: 26 MAJ 2020 10:00

Bounty var ridskolans genom tiderna mest hållbara häst – helt unik i sitt slag!

Plikttrogen. Ambitiös. Lojal och pålitlig. Lyhörd, stark och trygg. Så otroligt genomsnäll med ett hjärta av guld.

Alla har sin alldeles egna och personliga relation till Bounty. Vi är många!

Här delar Hermine med sig av sin tid med Bounty

Bounty – den lilla hästen med det stora hjärtat

Du var inte alls min typ. Liten, brun, långhårig, sto och alldeles för vanlig. Du hade funnits på ridskolan sedan jag kunde minnas och stod i samma spilta som när du kom som 4-åring. Du var hästen som inte ville bli fångad på betet, som inte tyckte att det var särskilt kul att hoppa och som inte tyckte om att bli friserad eller badad. Du blev tokig om man närmade sig dina öron eller ditt huvud på något sätt annat än vid tränsning. Inte sällan åkte tungan ut på dressyrtävling. Men av en händelse så kom jag att tävla just dig en dag. Och som vi klickade, Bounty.

Du överraskade mig som ingen annan – du var känslig, ridbar, ambitiös, lyhörd och så otroligt plikttrogen. Ingenting kändes omöjligt att genomföra med dig! Jag fortsatte dock att rida de där ”svåra”, nya, unga, vilda, superkänsliga hästarna och ponnyerna som kom till ridskolan. Och du fortsatte med ditt jobb, precis som du alltid gjort. I perioder gick du fyra lektioner om dagen.

Hästar kom och gick men du stod kvar i samma spilta. Din stora kärlek Borus, Cito, Walentino för att nämna några av dina grannar. När din granne och min stora vita dressyrkompis Alfred blev dålig fick jag tillfälle att lära känna dig mer, Bounty.

Vi fann att vi var väldigt lika! Två överambitiösa plikttrogna perfektionister med hög integritet. Med mig räckte du inte ut tungan på tävling och jag fick frisera, fläta, knoppa, bada och pyssla om dig. Men som jag fick kämpa för att vinna ditt förtroende, envisa Lilla B. Som du prövade mitt tålamod!

Bästa Bounty! Vad vi har fått vara med om du och jag. Vi har visat att en liten brun, vanlig rufsig ridskolehäst, som de flesta trodde var en ponny, minsann kunde slå in sig bland de stora, smäckra, "flashiga" dressyrhästarna på tävling. Perfektion och korrekthet blev vårt signum, och dina långa örontofsar förstås.
Att ha fått vara med och utveckla dig och dina kvaliteter har varit en ynnest och den bästa skolan man kan gå som aspirerande ridskoleryttare. Dina kvaliteter har vi fått visa upp på flera clinics, vi har delat ridhus med såväl Weltman som Don Auriello. En särskild minnesvärd clinic var en med Tinne och Lussan. Vi red inför 1000 personer – fullsatta läktare. Du fick vara med, för du var den perfekta ridskolehästen Bounty! Den där tar jag, hon är självbärig och verkar behaglig att rida, sade Lussan om 18-åriga kallblodskorsningen Bounty, med 14 år i ridskolans tjänst.

Men alla dessa prestationer och upplevelser betyder ingenting i jämförelse med vad du gjort för mig – och många andra Bounty. Du har burit mig genom livet. Du har varit vid min sida genom prövningar, sorg och förtvivlan, sviktande självkänsla och tvivel. Det är så mycket som du har lärt mig. Det är så mycket som jag har att tacka dig för. Lilla B.

Sedan många år tränar vi inte ihop. Men du känner igen min vissling, mina steg och min gestalt när jag kommer i stallet. Jag har en ny dressyrkompis som bär mig genom livet och du gör hela skillnaden för andra elever.

Älskade ridskolehäst! Du är viktig för någon varje dag, varje timme. Du bär barn på din rygg, vuxna nybörjare men också elever med höga ambitioner som vill tävla. Du hjälper dem att fatta galoppen. Du får dem att hitta sans och balans på ryggen, och i livet. Du kan ridlärarnas kommandon och förstår övningen innan eleverna ens hunnit uppfatta ridvägen. Det finns inte en enda dag eller timme som du inte gjort ditt bästa på ridskolan och jag vet att du gjorde det in i det sista.

Jag skrev delar av det här när du var 27 år. När du kom hem igen från betet den sommaren fick du flytta in i en nybyggd, stor och ljus box i ett nybyggt stall. Jag är så lycklig för att du fick uppleva det!

Bounty spenderade sina sista dagar som pensionär med sin älskade stoflock och bästa väninna Nancy i gräshagen på ridskolan. Den 25 maj fick hon somna in


Bounty, det blir tomt utan dig.

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...