Hoppa till sidans innehåll

Ridsporten tar plats

02 SEP 2020 18:09
  • Skapad: 02 SEP 2020 18:09

RIDSPORTEN TAR PLATS 
TAG CHANSEN – GÖR DIN RÖST HÖRD
_____________
I en enkät till ungdomar (15-17 år) med anknytning till stallmiljöer vill vår klubbkamrat och ridlärare Tessan Waerner undersöka vilka möjligheter unga upplever att de har, vad gäller delaktighet och att göra sin röst hörd.

Enkäten till projektet Unga ryttares rätt till delaktighet – en villkorad rättighet, är ett första steg i en forskningsstudie på GIH i samarbete med SLU. Nu kan DU vara med och påverka!!

Att stärka unga ryttares möjligheter till inflytande är viktigt av många skäl. Ett exempel kan vara att unga som känner sig mer delaktiga fortsätter sitt idrottade längre. Rätten till delaktighet och få göra sin röst hörd utgör essenserna i barnkonventionen och under detta år har den införlivats i svensk lag.

Tag chansen – gör din röst hörd!!

Om du är 15-17 år bör du svara på enkäten om unga ryttares delaktighet i sin idrott. Det är frivilligt att delta och dina svar är anonyma. Din medverkan är dock viktig och värdefull på många sätt!

ENKÄTEN 

Tagga en person som du tycker bör svara på enkäten! Dela och sprid vidare så att Tessan kan få hjälp med sin studie. Allas upplevelser av delaktighet spelar roll för projektet!

Projektet är ett samarbete mellan Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Ridskolan Strömsholm. Finansieringen kommer från Stiftelsen Hästforskning.

Läs mer här via HästSverige

Barnkonventionen hittar ni hos UNICEF Sverige här: 


Tidningen Hippson uppmärksammar även detta: Läs artikeln på Hippson
___________
Tessan är förutom ridlärare och en kär klubbkamrat Hippolog med stallchefsinriktning. Tessan har kandidatexamen inom arbetslivspedagogik inriktning ledarskap från Lunds universitet & magisterexamen i pedagogik. Tessan har tidigare fördjupat sig i pedagogik och presenterade 2015 magisteruppsatsen Ridsportens ledarskap – en utmaning. Tessan arbetar även som utbildningsadministratör som arbetar med adjungerade professorer, information och marknadsföring, hemsida, undervisning inom pedagogik och ledarskap, administration etc på hippologenheten.

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...