Hoppa till sidans innehåll

Regler kring Reservlistan på Facebook

11 AUG 2020 13:40
ATT HA/VARA ERSÄTTARE PÅ DJURSHOLMS RIDSKOLA, HT 2020 - VT 2021
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 13:40

- För att få rida på ridsk​olan måste man vara medlem i Djursholms Ridklubb. Det gäller för såväl ordinarie elever som för ersättare. Information om medlemskap finns här: https://www.djursholms-ridklubb.com/OmDRK/medlemsskapochformaner/Blimedlem/  

- Avbokning ska ske senast 4 timmar före lektionen för att du ska få rida igen. Igenridning kan ske 2 gånger inom samma period, om plats finns.

- Du kan ha likvärdig ersättare 2 ggr per period. 

- För att vara ersättare måste du vara elev på ridskolan, (eller stå på kö till ridskolan). 

- För att vara ersättare i dressyrspecial måste du själv rida i dressyrspecial på ridskolan. Hoppgrupp får man inte rida igen, eller sälja.

- För att vara ersättare i träningsgrupp måste du vara likvärdig den du rider för dvs. kunna rida samma eller likvärdig häst/ponny. Hästarna i träningsgrupperna är tilldelade på förhand men ibland kan ändring av häst/ponny förekomma. Rider du t.ex. ponny som vuxen bör din ersättare också kunna rida ponny.  

- Den som säljer sin lektion måste alltid fråga sin ridlärare om lov/få ersättaren godkänd. Om det inte sker innan lektionen får man helt enkelt avboka. Det går alltså inte att bara lämna ett meddelande på ridskolans telesvar om att en viss person är ersättare, om den inte godkänts tidigare förstås. Ridlärare kan neka ersättare om de inte uppfyller rätt nivå. 

- Här gäller samma som vid avbokning, ersättare måste meddelas ridskolan senast 4 timmar innan lektionen. 

- Vi ber er att respektera att lektioner säljs/köps för det pris som ridskolan har satt.

- Tag kontakt med ridskolan om du vet med dig att du kommer att vara borta från din ridning en längre period eller ett flertal tillfällen. Det kan finnas t.ex. möjlighet att dela en plats med likvärdig elev. 

- Rider du på flera stall är det viktigt att du byter/tvättar kläder, skor och all utrustning mellan stallen, så som handskar, spö, sporrar etc. Det för att stävja smittspridning mellan stall. Detta gäller alltid och oavsett smittläge. 

Frågor till ridskolan besvaras på tele 08-755 57 10 eller på plats i stallet. 

På hemsidan finns ridschema/info om ridgrupper, terminsdata etc.: https://www.djursholms-ridklubb.com/Arbetsrumslista/Ridskolan/

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...