Hoppa till sidans innehåll

Lär känna Louise Nordfors

02 JUN 2021 08:12
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 08:12

Hur länge har du ridit?

Jag satt på en häst första gången när jag var 2 år. Den hette Petiso och det var på Escola de Equitação do Estoril, i Portugal. Från och med att jag var 8 år och många år framåt hade jag en nordsvensk brukshäst/travare som sommarhäst i Dalarna.

Vad är ditt bästa hästminne?

Det måste nog vara alla mina somrar på hästryggen när jag var barn och tonåring. Och så klart åren då jag och min dotter Isabella hade en häst tillsammans på Ekeby. Det var ett engelskt fullblod som hette Invictus Quick, alias Tussen, och vi brukade ta med honom till Dalarna på somrarna.

Vem inspirerar dig inom ridsporten?

Alla hästtokiga människor i stallet är enormt inspirerande! Och så är jag väldigt imponerad av våra kunniga, pedagogiska och positiva ridlärare.

Har du en favorithäst i stallet?

Ja, Zidane! Han är så otroligt lyhörd, trygg och vänlig – en riktig läromästare och precis vad jag behöver.

Det här glömmer jag aldrig

Jag var 16 år, bodde i Paris och saknade hästar något alldeles fruktansvärt, så jag tjatade på en bekant som hade kontakter inom kapplöpningsvärlden. Han lyckades övertala stallchefen på en galoppbana att jag skulle få komma och rida ett varv på banan. Hon blev väldigt tveksam när jag kom dit och frågade hur mycket jag vägde och om min erfarenhet av att rida galopphästar. Jag ljög om båda, eftersom jag vägde för mycket och aldrig hade suttit på en galopphäst förut.

Det här visste ni inte om mig

Mitt stora intresse, förutom hästar, var klassisk balett. Jag var helt säker på att jag skulle bli balettdansös och från att jag var 10 t.o.m. 15 år tränade jag ofta 3 timmar om dagen, 6 dagar i veckan. Med sedan blev jag forskare istället, haha!

Det här brinner jag för

Jag brinner för alla djur och deras välfärd och har lite dåligt samvete, eller kanske mycket, för att jag hittills inte har ansträngt mig tillräckligt för att kanske kunna göra skillnad.

Och så tycker jag såklart att det är superroligt att vara engagerad i DRK!

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...