Hoppa till sidans innehåll

Lär känna Lotta Källström!

21 MAJ 2021 12:59
Lotta sitter i styrelsen och har varit ordförande fram till början av 2021.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 12:59

Hur länge har du ridit?

Jag började rida som 6-åring uppe i Falun, slutade när jag var 15-16 men började igen som 30-åring på DRK.

Vad är ditt bästa hästminne?

Jag var i Portugal och red på Lusitano hingstar, vi skulle rida ”karusell” tillsammans med instruktörerna, det var hög klassisk musik i högtalarna och de 6 hingstarna var taggade till tänderna, fantastiskt kul!

Vem inspirerar dig inom ridsporten?

Det finns ju många fina förebilder i ridsporten, de som ligger mig närmast och inspirerar mig mest är ändå mina ridinstruktörer på DRK samt mina ridkompisar.

Har du en favorithäst i stallet?

Jag tycker vi har superbra hästar och blir glad för varenda en som jag får rida. De som är favoriter är oftast de som jag rider mest för tillfället. Just nu är mina favoriter Haye, Caracas, Ceasar och Fio, och så självklart Kickan, Gunnels häst som jag har förmånen att rida ut på lördagar.

Vilken är den roligaste tävlingen du varit på?

Jag älskar att vara på Elitdressyren/Sensommar dressyren som vi brukar ordna i september varje år både som publik och funktionär. Annars är ju Friends, Sweden International Horse Show, en höjdare.

Det här glömmer jag aldrig

Jag var 13-14 år och hade ”helgpatrull” på stallet där jag red. Vi skulle hämta in ponnysar, två ston med föl, från hagen som låg 500 m från stallet. Precis när vi kom till hagen började det åska och spöregna, för att spara tid och inte bli alltför blöta hoppade vi upp på stona och travade hem, barbacka och med bara grimma och grimskaft (dock med hjälm), måste tillägga att det här var på 80-talet och allt gick bra (ponnysar och föl var lika glada som oss att komma in), skulle inte göra samma sak idag 😊

Det här visste ni inte om mig

Jag har jobbat med att programmera industri robotar som målade axlar till lastbilar och jag har börjat ta körkort för tung lastbil (har dock pausats iom pandemin)

Det här brinner jag för

Allt som har med djur att göra! Förutom hästarna så har jag två katter och en hund. 💝

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...