Hoppa till sidans innehåll

Lär känna Åsa Viklund, ny i styrelsen

08 APR 2021 14:37
  • Uppdaterad: 08 APR 2021 14:37

Hur länge har du ridit?

Jag började rida som 6 åring på Överby Ridskola i Sollentuna men hamnade så småningom på Djursholm som kanske 9-10 åring. Här blev jag kvar ganska många år och var aktiv inom USEK, cheerleading och i hoppgrupperna. Sedan valde jag att skaffa egen häst och tog ett uppehåll från ridskolan, jag skaffade några till hästar och en period hade jag också ett eget inackorderingsstall med 24 hästar. Har ridit i stort sett hela livet med ett uppehåll på några år pga graviditet och barnafödande, men för ca 7 år sedan tog jag upp ridningen igen här på Djursholm. Kändes som att komma hem igen😊

 

 

Vad är ditt bästa hästminne?

Åh va svårt, jag har så många. Men det finns några hästar som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och några händelser jag minns lite mer. Tex Zorro, min första riktiga kärlek på ridskolan, en polsk skimmel med 4-taktsgalopp som inte var särskilt lättriden men jag tyckte han var bäst. Vi tävlade med blandande resultat och jag fick oftast ha honom för mig själv då han inte var storfavorit i stallet. Sedan såklart MD, som jag red och tävlade i många år, bla i Stockholmsmästerskapen i både hoppning och dressyr, en fantastisk häst på alla sätt. Och jag glömmer aldrig en fredagskväll i ridhuset när vi hade höjdhoppning, jag och MD vann, han bockade både före och efter hindret, det var superhögt och om jag inte minns helt fel så var det 145 cm högt och jag ska tillägga att jag red barbacka.

 

Vem inspirerar dig mest inom hästsporten?

Jag har ingen direkt person eller inspirationskälla inom ridsporten, jag ser upp till hästmänniskor generellt som har ett sunt förhållningssätt till hästar. Men om jag ska nämna några så får det bli ett gäng tävlingsryttare såsom Malin Baryard, Peder Fredriksson, Patrik Kittel och Jeanna Högberg (för att vara lite svensk).

 

Har du en favorithäst i stallet?

Junior, alla dagar i veckan. Men jag tycker vi har väldigt fina hästar över lag och några fler jag gillar är Favorit (dock inte ute på sommaren med alla flugor) och Caracas. Sedan finns några till hästar i stallet som jag gärna rider.

 

Vilken är den roligaste tävlingen du varit på?

Varje år åker jag och min dotter Emmy (som också rider flera gånger i veckan på ridskolan) till Göteborg Horse Show och har riktig en tjejhelg. Vi är där i 4 dagar, bor på Gothia bland alla ryttare, hänger på mässan, shoppar, äter god mat och ser på grymma hästtävlingar.

 

Det här glömmer jag aldrig

När jag och min häst Castor ramlade ner från en bro, rätt ner i ett avloppsdike med kobajs, botten var sank och det var två meter vallar för att ta sig upp. Jag hamnade under hästen och vi kämpade länge innan vi till slut lyckades komma upp. Det var fruktansvärt obehagligt och jag är glad att vi klarade oss från olyckan med endast en skadad fot och några sår och stygn på hästen.

 

Det här visste ni inte om mig

Jag har åkt slalom på elitnivå, var uttagen till juniorlandslaget som ung.

 

 

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...