Hoppa till sidans innehåll

Lär känna Ann Kjellser - ny ordförande i Djursholms ridklubb

01 APR 2021 09:00
Ann Kjellser, ordförande Djursholms Ridklubb sedan 21 februari 2021
  • Skapad: 01 APR 2021 09:00

Hur länge har du ridit?

Jag började rida när jag var 10 år på stor häst, och har fortsatt med det nu i drygt 40 år med endast korta uppehåll under graviditet och dylikt. Ridsporten är fantastisk och man blir aldrig fullärd!

Vad är ditt bästa hästminne?

Jag har många jättefina minnen men att galoppera runt pyramiderna i Giza, Kairo, på ett ädelt och häftigt arabiskt fullblod slår det mesta. Helt magiskt minne när vi sprängde fram i snabb galopp i sanddyn under den starka solen vid de stora pyramiderna.

Vem inspirerar dig inom ridsporten?

Det finns flertalet starka ridprofiler som verkligen inspirerar såväl i vardagen som via TV/media men om jag ska namnge någon enskild så får det bli Ulla Håkanson. Hon är sann förebild ur så många aspekter och jag blir så glad att hon delar med sig av sina erfarenheter genom intervjuer, filmer och clinics. Ulla Håkanson har verkligen banat väg för svensk ridsport och framförallt svensk dressyr – och hon är fortfarande aktiv!! Vet ni att det finns ett fält mitt emot Vasaskolan i Djursholm som är tillägnat Ulla. Vi älskar att rida där när möjlighet ges och nu längtar vi verkligen efter det gröna gräset igen.

Vilken är den roligaste tävlingen du har varit på?

Jag trivs ju bäst bakom kulisserna på tävlingar och har arbetat med Sponsring för DRK sedan 2008 då vi påbörjade ett riktigt omtag för samarbetspartners där Elitdressyren såklart är det stora tävlingsarrangemanget som genomförs varje år.

För större evenemang, så älskar jag ju Sweden International Horse Show eftersom tävlingen bjuder på både härliga shownummer och rafflande tävlingsklasser med den internationella toppen på plats. Jag tycker också att Falsterbo-veckan är ett imponerande och jättekul evenemang att besöka under sommaren. Nu vill man inget hellre än att allt kommer igång i det ’nya normala’ så att vi kan följa unga talanger till etablerade tävlingsryttare på de stora arenorna.

Det här glömmer jag aldrig

För ett par år sedan var jag och dottern Cornelia på en ridresa i Provence, Frankrike. Vi red mellan olika gårdar och fick uppleva branta smala stigar uppe på Luberons bergsmassiv men också sandade ridvägar intill franska vingårdar och den vackra floden i dalen. Alla talade franska och vi åt luncher under pinjeträden med hästarna uppbundna i träd intill. Porlande vatten bredvid i floden. Helt idylliskt och naturnära! Hästarnas välfärd togs i beaktande hela ritten vilket kändes jättebra som ”turist” på resa.

Det här visste ni inte om mig

Jag har topprepskort (Grönt kort) för klättring och kan säkra. Klättringen stärker hela kroppen och ger styrka, smidighet och balans i ett roligt utförande. Tyvärr ligger det helt ”på hyllan” för min del under pågående pandemi.

Det här brinner jag för

Jag brinner för den föreningsgemenskap och tillhörighet som ridsporten, ja som all idrott, kan ge. Vårt gemensamma intresse kring hästen samlar oss i en härlig gemenskap där glädje, ansvar, utveckling, respekt och trygg idrott är några av ledorden. Jag tycker att det är extra roligt att följa barn och ungdomars utveckling. Djursholms Ridklubb har en bred verksamhet som spänner över flera åldersgrupper och grenar – vi engagerar från bredd till elit.

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...