Hoppa till sidans innehåll

Klubbtävlingar hösten 2021

19 JUN 2021 14:19
Klubbtävling på Djursholms Ridklubb hösten 2021 Till hösten kommer vi att starta upp tävlingsverksamheten på Djursholms Ridklubb igen!
  • Uppdaterad: 19 JUN 2021 14:19

Det är många som längtar efter att få komma igång efter ett längre uppehåll och vi kommer att starta lite försiktigt för att tävlingarna ska kunna genomföras på allra bästa sätt.

Såväl hästar som ryttare är lite ringrostiga eller har kanske aldrig tävlat förut så vi går varsamt fram. Hästarnas bästa kommer alltid i första hand och de behöver introduceras till tävling och komma in i rutinerna igen efter ett längre uppehåll. Det är även flera nya hästar på ridskolan som ska vänja sig vid tävling med allt vad det innebär.

Hästarna har t.ex. inte haft publik på läktaren på länge men till hösten kanske det blir möjligt igen! I höst planerar vi att ordna sex klubbtävlingar och totalt tre externa tävlingar. Det är många som vill komma igång och tävla så vi kommer att erbjudna totalt fyra tillfällen med våra utbildningstävlingar: Blåbär- och Lingondressyr samt LC:1 Steg 1 & 2 respektive Debutant och Mini-LD. Utöver detta erbjuds märkestagning på ridskolan som komplement.

Vi har även startat käpphästaktiviteter på klubben – ett jättebra sätt att lära om tävling genom lek. Under våren har vi producerat en utbildningsfilm om hopptävling på DRK som vi gärna ser att alla som tävlar hos oss tar del av. Det kommer en film för dressyren i höst. Under hösten kommer vi även att ordna en dag med LD-hoppning inverkansbedömning samt en ny bedömningsform som presenteras senare. Det blir även en dag med LC- och LBdressyr.

Vi avvaktar med högre klasser, kanske kan det bli till våren när vi kommit igång men just nu är vi glada för att vi kan starta upp så smått – varje tävling är en bonus! Vi hoppas även att kunna delta i Stockholms- och ponnycupen igen. Det har varit en intensiv tid på ridskolan för såväl hästar som personal det senaste året, med full beläggning och virus för både två- och fyrbenta. Hästarnas jobb är den vardagliga verksamheten på ridskolan, en förutsättning för att det ska vara hållbart över tid är att alla hästar får en vilodag i veckan. Söndagar är hästarnas vilodag men även den dag vi tar i anspråk när vi ordnar tävling.

Därför har vi inte tävlingstillfällen varje söndag. Vi är en stor ridklubb och med ett luftigare tävlingsschema kommer vi att kunna erbjuda våra privatryttare tid i ridhuset samt aktiviteter så som clinics. De externa tävlingar vi ordnar är valda med omsorg för att våra klubbkamrater ska kunna vara med på hemmaplan. Vi hoppas att de som inte är med och tävlar vid dessa tillfällen kommer med i gemenskapen som funktionärer! Ett jättebra sätt att lära känna nya klubbkamrater men också som introduktion till olika tävlingsmoment. Även föräldrar till barn på ridskolan är välkomna att hjälpa till! Höstens tävlingsschema finns nu här på hemsidan. Tävlingarna kommer självklart att ordnas i enlighet med rådande rekommendationer för smittsäker idrott.

Vi kommer att starta upp terminen med ett obligatoriskt digitalt stormöte för alla som tänker tävla. Nu ser vi försiktigt fram emot en höst med lite tävlingsverksamhet och gemenskap på vår fina ridanläggning! Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar.

Tävlingsschema 2021

Med önskan om en fin sommar, Styrelsen och Tävlingskommittén Djursholms Ridklubb i samverkan med Eva Ulf med personal Djursholms Ridskola

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...