Hoppa till sidans innehåll

Julhälsningar från Fritidsledarna

17 DEC 2021 16:49
Hösten har äntligen fått se ut som vanligt. Vi har bl.a. haft teorier med NYB-grupperna. På teorin gör vi olika övningar för att barnen ska bli trygga och säkra med varandra och hästarna.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2021 16:49

Vi har fortsatt med barnmärkerna och tanken är att de ska ta två märken per termin. Förutom säkerhet och hästens utrustning fokuserar teorin på de områden den terminens barnmärken handlar om.

Under hösten har vi haft fem skötarkurser. Våra hästar har nu fått 47 (!) nya skötare, vilket behövdes då många skötare slutade under corona-året. Till våren börjar tre nya skötarkurser sista veckan i januari. De går på tisdagar, onsdagar och lördagar. För att bli skötare ska du gå skötarkursen, vara minst 9 år, gå i J1 och kunna sköta en ponny/häst två gånger i veckan. Kursen är på totalt 9 gånger och där får man lära sig om hästens beteende, utseende, de vanligaste sjukdomarna, foder, hur man är en schysst kompis och en bra förebild och det roligaste av allt – hur man tar hand om hästen och dess utrustning!

När vi inte hjälper till inför lektion, har NYB-teori eller skötarkurs har vi haft olika aktiviteter som läxläsning, halloweenpyssel, julpyssel, smörjning, tvättar svansar och ben, borstar ponnys, käpphästhoppning m.m.

Vi har fått ha dagläger igen och på novemberlovet var det 16 glada tjejer som pysslade om hästar, hoppade käpphästhinder och prövade på olika arbetsuppgifter som man har i stallet som stallskötare som mockning, fodring m.m. På sportlovet kör vi igen. Håll utkik efter anmälningslistan i stallet!!

I januari under de två första ridveckorna kommer vi att ha skötarmöte för alla skötare. Det kommer att vara flera möten för att vi inte ska bli så många, det är viktigt att du som skötare går på det.

Anmälan sitter på skötarnas anslagstavla.

Ha koll på vår Instagram och på anslagstavlan efter “Häng med fritidsledarna” så ser du vad som är på gång varje vecka. De flesta aktiviteter kräver ingen föranmälan. Fritidsledarna tar också jullov men är tillbaka i stallet igen när ridskolan startar igen fredagen den 7 januari!

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...