Hoppa till sidans innehåll

Nu startar vi fysträning, igen!

23 FEB 2021 08:17
Ridning är en krävande sport vad gäller bland annat styrka, kondition och balans. Vi vill ha hållbara ryttare och erbjuder därför fysträning som komplement till ridningen sedan vårterminen 2019.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2021 08:17

Fysträningen har många fördelar, vi blir starkare, får bättre balans och smidighet, förbättrad kroppskontroll och koordination, vi orkar mer och det är dessutom bra för vår mentala styrka. Om ni inte har läst Hjärnstark av Anders Hansen så tipsar vi om den!

Fysträningen har varit omtyckt och nu steppar vi upp! Vi kommer att fortsätta erbjuda träning en gång i veckan i Altorp men det kommer en hel del nyheter!

Fysträning i Altorp

Ny tränare!

Vi är så glada att ha lockat Carina Vinberg som vår tränare. Carina är fystränare (lic PT), ledarutvecklare och coach, så fokus på både kropp och knopp och världens härligaste person. ("I am passionate about helping people live their personal values every day" - och det märks!). Carina är uppväxt på hästryggen på stor hästgård med uppfödning och har bakgrund som fälttävlansryttare. (Hennes syster är Anna Nilsson).

Om Carina skulle få förhinder någon gång så hoppar vår tidigare tränare, Alexandra, in alternativt att träningen körs digitalt.

Målgrupp:  Ungdomar och vuxna från 12 år och uppåt

Upplägg: Styrke-, konditions- och balansträning en gång i veckan vid utegymet i Altorp. Upplägget kommer att anpassas till gruppen och bygga på kul träning. En timme per vecka utomhus där även det upplysta löpspåret finns. Samling på parkering vid Altorps station kl17.00. Därifrån går man gemensamt till utegymet.

Tider: Torsdagar kl 17 - 18 

   ¤   Mars: 18, 25

   ¤   April: 1, 15, 22, 29

   ¤   Maj: 6, 20, 27

   ¤   Juni: 3

UtrustningTräningskläder efter väder. Ta gärna med sitt-/liggunderlag för övningar på marken.

Anmälan och pris: Anmälan/frågor via mail till  This is a mailto link senast den 10 mars. Pris, 150kr/timme. Betalas i klump för 10 timmar till Carina vid första tillfället eller inför det. 

Om man inte kommer betalas inte det tillfället tillbaka

Test av träningsapp via Strong Rider

Vikommer även att erbjuda våra medlemmar en unik möjlighet att testa ett digitalt träningsverktyg - en app - specifikt inriktad på ryttarens fysiska- och mentala träning via Strong Rider! Strong Rider vill ge ett begränsat antal ryttare i olika åldrar och på olika nivåer/discipliner möjlighet att testa deras testversion av appen. Du kommer genom att testa produkten och ge dem din feedback vara med och påverka framtida innehåll i den kommande appen. Du kan träna var som helst och det enda du behöver är en foamroller. Låter det intressant? Gå in på deras hemsida www.strongrider.se.

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...