Hoppa till sidans innehåll

Förlängt tävlingsuppehåll

07 NOV 2020 08:57
Vi pausar tävlingsverksamheten på DRK terminen ut. Med anledning av den rådande situationen med Covid-19 och den ökande smittspridningen i Stockholms län har
Djursholms Ridklubb och Djursholms Ridskola gemensamt beslutat
  • Skapad: 07 NOV 2020 08:57

Vid tävling är det helt andra rutiner än ridskolans fasta tider och grupper, flöden och hållpunkter. Tävling kräver många funktionärer och personer i omlopp. Möten och handpåläggningar. Att planera och genomföra tävling i dessa tider kräver enormt mycket av våra ideella krafter och resulterar i omfattande logistik och ett merarbete. Dessutom måste vi utföra och efterfölja nya riskbedömningar vid varje ny aktivitet utöver ordinarie verksamhet. En annan risk med att ordna tävling är att deltagare kan komma till tävlingen trots symtom, för att de så innerligt vill tävla.

Vi är en av Sveriges största ridklubbar och ridskoleverksamheter. Kanske Nordens största fritidsgård. Vi har ett mycket stort ansvar för våra medlemmar. Vi vill att alla ska känna sig trygga och säkra på vår anläggning och vi vill kunna fortsätta med ridskolans ordinarie verksamhet för såväl hästarnas som ryttarnas skull. Det är vår absolut högsta prioritet just nu. Vi vill att både barn och vuxna ska kunna fortsätta komma till ridskolan. Alla ska få fortsätta att rida! För att det ska vara möjligt måste vi vara försiktiga och gå varsamt fram.

Vi är ett föredöme på många sätt i Ridsportsverige och vi vill verka förebyggande och förhindra vidare smittspridning. Det gör vi nu.

Sedan pandemins utbrott under våren har det varit full beläggning på ridskolan. Man kunde kanske tro att det skulle vara färre elever och fler sjuka. Tvärt om. Det har aldrig varit så hög närvaro! Har man inte kunnat rida själv har man haft ersättare. I vanliga fall är det många avbokningar i perioder, i synnerhet kring lov och helgdagar samt vid terminsslut och terminsstart. Folk reser mycket i normala tider.

Det senaste året har det inte varit så. Hästarna har jobbat heltid och med få avbokningar uteblir viss extra vila. Det är också något vi måste ta i beaktande – hästens välfärd. För att hästarna ska fortsätta att tycka att det är kul att gå till jobbet. För att de ska hålla över tid. De behöver sin söndag och vilodag. Tänk vilket enastående jobb de gör för oss!! Att tävla på ridskola är ingen rättighet utan en förmån. Det är viktigt att påminna sig om. I synnerhet i tider som dessa.

Så klart tappar man även intäkter av att inte ordna tävlingar men nu måste vi helt enkelt tänka om. Så nu ser vi framåt! Fokus på det som är bra just nu – vi får fortsätta att komma till stallet, rida och ha en viss samvaro, med en hästlängds avstånd.

Vi hoppas att ni förstår vår tankegång och prioritering.

Håll i, håll ut & håll avstånd. Tillsammans gör vi det!

Styrelsen & Tävlingskommittén i 
Djursholms Ridklubb med Djursholms Ridskola
Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...