Hoppa till sidans innehåll

Viktig information- Kvarka

29 DEC 2021 15:47
  • Uppdaterad: 29 DEC 2021 15:47

VIKTIG INFORMATION 📌
Idag onsdag den 29 december har vi fått besked om att två av hästarna på anläggningen har testat positivt för Streptococcus equi, kvarka hos häst. De sjuka hästarna är isolerade och åtgärder för smittskydd är vidtagna i samråd med veterinär.

Kvarka är en smittsam luftvägssjukdom och en av de vanligaste infektionssjukdomarna hos hästar med över 70 drabbade stall om året. Varje vecka drabbas i snitt ett till två stall av kvarka i Sverige. Smitta sker främst genom direktkontakt mellan hästar, men även via inredning, utrustning och oss människor. Det är därför MYCKET VIKTIGT att alla som vistas i flera stall byter/tvättar/desinficerar kläder, skor, handskar och utrustning mellan stallen. Det är viktigt att alla håller god handhygien och tvättar händerna noga.

-Ridskolans elever ska undvika att gå mellan hästarna även inne på anläggningen, håll er till den häst ni rider.
-Blanda inte hästarnas utrustning! Använd hästens egen utrustning/borstar etc. Använd inte din egen mellan hästar.
-Tvätta/byt gärna kläder och vantar/handskar mellan era lektioner för att minimera eventuell smittspridning.

Anläggningen är stängd för in-/utpasserande hästar sedan 27 december. Med anledning av rådande situation kommer vi även att stänga stallet för besökare. Endast elever som ska rida, ridande barns medföljande (1 person), samt personal får vistas i stallet för att begränsa smittspridning. Detta gäller från och med idag den 28 december tills vidare.

Verksamheten på ridskolan fortsätter med kurser i mellandagarna och med ordinarie ridning från den 7 januari. Vi uppdaterar löpande om något ändras.

Till sist. Det som skrivs om smitta och sjukdomar på sociala medier spär ibland på rädsla och misstro mot de som drabbats, det är viktigt att vi hjälps åt att stävja detta. Vi vill i stället aktivt uppmana till stöd och samverkan i en sådan här situation.

Tack för samarbete och visad hänsyn 🐴❤️🤍

Om kvarka hos häst: https://bit.ly/3FE4kO6
Nyheten: https://bit.ly/3EwfEuk

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...