Hoppa till sidans innehåll

Fritidsledarna informerar

29 APR 2020 11:06
Fritidsledarnas arbete ser lite annorlunda ut just nu – det är inga aktiviteter utöver ridning och skötsel på stallet. Fritidsledarna är dock i stallet varje dag och stöttar skötare men även de elever och klubbkamrater som kan behöva det.
  • Uppdaterad: 29 APR 2020 11:06

På grund av corona har mycket av vår verksamhet fått stå på paus. Tyvärr har vi fått ställa in vårens skötarkurs, påskens dagläger och vår nya idé med Hästis för de yngsta. Strömsholms-tävlingarna är också inställda och där med blir det ingen resa dit vid nationalhelgen som vi brukar. Vi finns fortfarande i stallet och hjälper till innan, vid uppsittning och efter lektionerna. Stöttar skötarna, hyr ut skåp och håller Instagramkontot levande.

Vad som händer till hösten beror på vad myndigheterna säger. Håll tummarna att det får bli som vanligt. Då börjar teorin för NYB grupperna vecka 34, en vecka efter ridskolestarten och pågår i 8 veckor. För de som börjar som helt nya NYB- kommer vi pröva att ha teori i 16 veckor. Tanken är att blanda teori med en hästfaktabok och praktiska övningar. För att ge barnen ännu större säkerhet och trygghet i sin hästhantering då vi ser att det märks när de sitter på hästen.

En av terminens höjdpunkter är skötarkursen. Beroende på hur många NYB grupper vi får och när de och J1 grupperna ligger, påverkar när vi kan ha nästa skötarkurs. I bästa fall kan vi starta en redan i september annars måste det vänta tills mitten av oktober när NYB-teorin är klar. Håll utkik på fritidsledarnas informationsvägg och/eller instagram efter nästa kurs.

Det finns många väldigt duktiga skötare på vår ridskola som verkligen månar om att den häst man tar hand om är ren och har ren utrustning. Som skötare får man en bättre vana att läsa av hästens språk och sinnesstämning och blir bättre på att hantera hästar vilket också gynnar ens ridning. Därför önskar vi på ridskolan och ridklubben att man är skötare om man rider i någon träningsgrupp. Ni som är aktiva skötare är verkligen ett föredömme för alla som längtar efter att bli skötare, därför är det viktigt att alla som är skötare verkligen tar hand om sin sköthäst och visar det genom att fylla i skötardagboken så de andra som är skötare på samma häst vet vad du har gjort. Om du inte fyller i dagboken på en månad och inte anger något skäl för det kommer vi anta att du inte hinner sköta och ta bort dig från hästen. Dagboken ska finnas i skötarlådan som är där ni ropas upp, så det finns många tillfällen under två veckor att fylla i den. Att använda en dagbok är vanligt när man har egen häst och därför ochså något bra att lära sig fylla i.  I början av höstterminen kommer vi att ha skötarmöten som vanligt, glöm inte att boka in dig när listorna kommer upp.

Vänliga hälsningar Marie

Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2021

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...