Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev från Fritidsledarna juni 2019


 

🌸🌼 Hälsningar från Fritidsledarna 🌼🌸

Den här våren har varit fylld av nya och gamla aktiviteter! Vi har haft dagläger på sport- och påsklovet. Under påsklovet byggde vi käpphästhinder som är fritt fram att låna. På den varmare delen av året står de ute mellan ponnystallet och stora ridhuset. Annars står de uppe i teorisalen. Självklart blir det ett nytt läger på novemberlovet, så boka in det redan nu.

För skötarna har vi arbetat med ett nytt rapporteringssystem där varje häst har en skötardagbok, i skötlådan, där skötarna fyller i hur hästen mår och vad de gjort. Den lämnas in varannan vecka och skötarna tar en ny lapp ur fritidsledarnas brevlåda. På vårens skötarkurs deltog 33 nya skötare vilket har lett till att (nästan) alla hästar nu har minst en skötare! Vill du bli skötare ska du ha fyllt 10 år och gå i J1. Höstens skötarkurs börjar vecka 42, är på nio tillfällen och innehåller ett större kunskapstest. Rider du i hopp- och dressyrgrupp rekommenderas varmt att vara skötare, då du får en mycket bättre kontakt med hästen och ni bygger upp en relation från marken som kommer att gynna dig på hästryggen. Du som är skötare men inte kan fortsätta i höst – säg till fritidsledarna (direkt, brevlådan, sms, mail) så att vi kan ta bort dig från schemat. Sen kan vi fylla upp din plats med de som vill sköta och mysa med hästarna. Det kommer ju även ett nytt gäng skötare efter höstens kurs.

I början av varje termin har nybörjargrupperna teori efter ridpasset där de får träna och lära sig sadla, tränsa, sköta hästen, säkerhet i stallet, värderingsövningar m.m. Det är fantastiskt att sedan se hur de blir allt mer självständiga och säkra på sin hästhantering under terminens gång. Höstens nybörjarteori börjar redan vecka 34 (skolstartsveckan) och är på åtta tillfällen. Självklart kommer vi att ha nybörjarteoripass på kvällen för er vuxna till nybörjarna där ni får lära er sadla, tränsa, lära er lite om hästarna och hur ni kan hjälpa era barn att klara det här själva.

I maj började vi jobba med J1 och J2 grupper med ett material som är tänkt att lyfta sammanhållningen och trivseln i den egna ridgruppen och i stallet som heter just “Trygg i stallet”. Materialet är framtaget av Svenska Ridsportförbundet och Friends och bygger på sammarbetsövningar, värderingsövningar, case och ridsportens ledstjärnor. Till hösten kommer alla J-grupper att få jobba med det här vid två tillfällen, direkt efter ridpasset, som en del av ridningen. Tidsschemat kommer att meddelas i höst.

Som final på våren åkte vi på vår årliga resa till Strömsholmsdagarna. Vädret var fantastiskt och vi fick se en mängd olika hästområden allt ifrån körning, terrängritt, hoppning, dressyr, käpphästar, hovslageri, försäljning av hästsaker med mera. Häng med nästa år!

Vill du veta vad som händer under hösten? Titta på planeringskalendern på fritidsledarväggen i lådrummet och följ oss på instagram @fritidsledarna_drk

Tack för den här terminen och en riktigt härlig sommar önskas er alla!

 

/ Marie och Elvira

 

Uppdaterad: 12 JUN 2019 13:32 Skribent: Isabelle Erwald
Epost: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Ridschema 2019-2020

Klubbkläder

 

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: This is a mailto link