Hoppa till sidans innehåll

Återhämtning för hästarna


Varför har min favorithäst "åkt till Pytt" och vad betyder det?

Ibland händer det tyvärr att ridskolans hästar skadar sig eller blir sjuka, för att de ska få chans att bli friska och/eller återhämta sig kan de därför få åka till Pytt Hambergs stall. Det kan också hända att någon häst är lite trött och behöver extra semester för att orka med sitt jobb på ridskolan, även då kan de få åka till Pytt. Det är oftast snabba beslut och tillfällen som uppstår ang vem eller vilka som får åka i väg en tid respektive komma hem till ridskolan igen. 

Pytt Hamberg jobbade som instruktör på ridskolan för många år sedan och har idag en hästgård utanför Rimbo, ca.1 timme från DRK. Hos Pytt får ridskolehästarna möjlighet att återhämta sig i lugn och ro. Det är också hos Pytt flera av våra ridskolehästar går på sommarbete. Hos Pytt får hästarna den omvårdnad och behandling de behöver för att bli bra igen, och dagarna tillbringar de oftast ute i stora hagar tillsammans med sina hästkompisar. Hur länge hästen stannar hos Pytt varierar, från några veckor till flera månader beroende på vad som hänt med hästen och hur lång tid det tar för den att återhämta sig. 

Har du några frågor om detta eller saknar din favorithäst i stallet? Tag kontakt med någon av fritidsledarna eller din ridlärare! Vi försöker i möjligaste mån informera skötare om deras sköthäst av någon anledning ska åka till Pytt. Tyvärr har vi inte alltid möjlighet att informera skötare och elever i förväg om det, då detta ofta bestäms med kort varsel. Har din sköthäst varit hos Pytt ett tag kan det finnas möjlighet att åka och hälsa på den, prata med någon av fritidsledarna så hjälper vi till med detta!

Uppdaterad: 21 MAJ 2018 07:14 Skribent: Malin Braun
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...