Hoppa till sidans innehåll

Utbildningar HT 2020


Utbildningar i ridskolans regi


NYB teori
Den är för alla ryttare som går i NYB grupp. Den sker i direkt anslutning efter ridlektionens slut efter att hästarna tränsats av. Första ridterminen är det teori 16 gånger därefter är 8 gånger/termin, i ca 30 minuter efter ridpasset. Teorin hålls av ridklubbens fritidsledare. Att göra i ordning sin häst innan och efter lektionen med hjälp av fritidsledare, ridlärare och stallpersonal är också en del av teori- och ridlektionen och pågår hela året. Målet är att ryttarna ska lära sig hantera hästarna tryggt, säkert och självständigt; sköta, sätta på och av grimman, sadla, tränsa, ta av utrustningen, ta hand om utrustningen, förstå hästens språk och samverka med hästen. Dessutom lära känna och bli trygga med dem de rider med.
Om man rider i flera NYB-grupper kan man välja att bara vara med på lära känna delen som varje pass börjar med eller hela teoripasset. Om man inte kan stanna på teorin någon enstaka gång är det bara att säga till fritidsledaren. Om man inte kan stanna på något teoripass pga annan aktivitet efter så är man välkommen att komma på någon annan dags teoripass.

NYB vuxna -sadla och tränsa
Vänder sig till alla vuxna som vill lära sig själva och hur de på bästa sätt hjälper och lär sina barn/ barnbarn att sadla, tränsa, sätta på grimma, hästsäkerhet mm. Kursen är ett 2 timmarspass och hålls en bit in i terminen, om det startat upp en ny NYB-. Information ges till alla NYB grupper samt sätts upp på informationstavlan där också anmälan till kursen görs görs på. Kursen hålls av ridklubbens fritidsledare.


Skötarkursen
För att bli skötare, vilket man är för en bestämd häst två gånger i veckan, behöver man gå vår skötarkurs. Vi har satt ett grundkrav att man ska ha en hästvana motsvarande J1 och att man ska vara minst 10 år. Åldern är satt för att du ska kunna vara i stallet själv och ha en viss studievana. Kursen hålls av klubbens fritidsledare som också ansvarar för skötarsystemet. Information om när kurserna är finns på informationstavlan där också lapp för anmälans sätts upp ca en månad innan kursen börjar.
Kursen är på 9 gånger, 2 h/gång. Vi blandar teorikunskaper med praktiskt träning. På varje pass tränar vi olika områden och vecka efter har vi ett mindre förhör. Man kommer att lära sig om skötsel, hästens beteende, utseende, utrustning, visitering, sjukdomar, foder, trivsel och säkerhet i stallet, hur man är en schysst kompis mm. På pass 8 görs en större kunskapstest och på pass 9 är det avslutning då man får sin sköthäst. Under skötarkursen kommer man att får provsköta tre olika hästar för att få fler favoriter och känna efter vilken häst och dag som fungerar bäst. Vilka hästar och dagar som man kan bli skötare på hittar man på informationstavlan för skötarna.

Uppdaterad: 24 AUG 2020 07:39 Skribent: Isabelle Erwald
E-post: This is a mailto link

Megafonen

Nu finns anmälningslistor till den interna hopptävlingen Silverhästen på anslagstavlan. Glöm inte att även anmäla i TDB!

Klubbkläder

Nu finns det ett DRK-skärp att krydda ridutrusningen med!

Det kostar 200 kronor och kan köpas i kafeterian eller i kansliet.

Swish 1234610747. Märk betalningen med ”skärp”.

Ridschema 2022

Klubbkläder

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...