Hoppa till sidans innehåll

Teori


Alla nybörjargrupper har teorilektioner med fritidsledarna utöver sina ridlektioner. Teorin syftar till att lära alla barn att hantera hästarna på ett bra och säkert sätt. Teorilektionerna hålls direkt efter ridningen ca. 8 gånger per termin, varje tillfälle pågår ca. 20-30 minuter och är utan föräldrar med undantag för första tillfället. Lektionerna kan hållas både i stallet och uppe i teorisalen.

Vid teori i stallet är hjälm obligatoriskt.

Första tillfället brukar vara några veckor in på terminen då det ofta sker stora förändringar gällande gruppsammansättning de första veckorna, exakt startdatum för teorin meddelas av fritidsledarna i samband med upprop samt på fönstret till deras kontor.

Teorin utgår vid skollov.

På teorin får barnen lära sig hästvett, hur man tar hand om sin häst före respektive efter ridlektionen samt regler och rutiner hos oss på DRK. Förhoppningsvis bidrar även teorin till att väcka ett intresse för hästar och ridsport! Moment som ingår är bl.a. sadla, tränsa, borsta, kratsa hovar och prata om hästars språk och beteende. Stort fokus ligger på säkerhet i stallet. Momenten anpassas efter nivå och ålder på gruppen, vilka hästar som finns tillgängliga i stallet och dagsform på både hästar och elever.

Uppdaterad: 21 MAJ 2018 07:19 Skribent: Malin Braun
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: This is a mailto link