Hoppa till sidans innehåll

Fritidsledarna


Fritidsledarna är anställda av Djursholms Ridklubb. Ridklubben är en ideell förening vars uppdrag är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning för barn och ungdomar när de är i stallet och inte rider. Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar på ridskolan men har INTE hand om ridverksamheten, utan endast den "avsuttna" verksamheten. 

Vad gör fritidsledarna?

 • Har teorilektioner med nybörjargrupperna
 • Ansvarar för skötarsystemet, anordnar skötarkurser, stöttar nya såväl som gamla skötare i deras uppgift och håller i skötarmöten
 • Hjälper de mindre rutinerade ryttarna med att göra ordning ponnyerna före och efter ridlektionen samt finns till hands vid uppsittningen
 • Håller i ”nybörjarteori för vuxna” för föräldrar med barn i nybörjargrupper
 • Skickar ungdomar i klubben på olika utbildningar och kurser via svenska ridsportförbundet
 • Stöttar och hjälper Usek i deras arbete
 • Anordnar aktiviteter som pysseldagar, smörjtävlingar, utflykter till bl.a. Strömsholm och mycket mer
 • Ansvarar för skåputhyrning
 • Hjälper till med läxor och skolarbeten
 • Kanske viktigast av allt: finns som ett vuxet stöd i stallet. Svarar på frågor, hjälper till att göra ordning ponnyer, tröstar den som är rädd eller ledsen och annat som behövs för att försöka se till att stallstunden blir dagens bästa stund för de barn och ungdomar som söker sig till stallet
 • Har dagläger på höst, sport och påsklov

När är fritidsledarna på plats?

Måndag - fredag ca kl 13-18

Lördag ca kl 10-15.

På loven är vi lediga eller har dagläger. 

Var hittar jag fritidsledarna?

Fritidsledarnas kontor ligger precis till vänster om huvudentrén, går man in genom huvudentrén är det fritidsledarnas kontor man ser genom fönsterrutan till vänster. För det mesta hittar man fritidsledarna ute i stallet där de hjälper skötare, ryttare och svarar på frågor. Annars kan de vara i teorisalen en våning upp och hålla teorilektion.

Vill man oss något och vi inte är på plats kan man lägga en lapp i brevlådan. Papper och penna finns i brevlådan. 

Du kan också mejla This is a mailto link

Hur vet man vad för aktiviteter som är på gång?

Inne i lådrummet, till vänster när man kommer in från entrén, sitter fritidsledarnas stora anslagstavla. Där hittar du all information om och anmäler dig till de olika aktiviteterna som är på gång, information om skötarkurser och mycket mer.

Följ fritidsledarna på instagram för information om vad som händer i stallet @fritidsledarna_drk (instagram.com/fritidsledarna_drk/) eller kolla på hemsidans kalender.

Vill du veta mer om vad vi gör så kolla på filmen nedan som Svenska ridsportförbundet tagit fram och läs gärna också vad de skriver om vikten att ha vuxna fritidsledare i stallet.

Uppdaterad: 30 AUG 2018 00:08

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...