Hoppa till sidans innehåll

Avbokning/uppsägning


Avbokning

Om du inte kan rida måste avbokning ske till ridskolan senast 4 timmar före lektionen för att du ska få "rida igen" (tala gärna in meddelande med namn och riddag/tid på ridskolans telefonsvarare, se kontakt för telefonnummer).

Avbeställ gärna lektioner även om du inte är berättigad för igen-ridning för att underlätta planering samt möjliggöra för andra ryttare att rida igen.

Igen-ridning

Igen-ridning kan ske 2 gånger inom samma betalningsperiod, i likvärdig grupp, om plats finns. 

Uppsägning

Uppsägning av ridtid ska ske under löpande betalningsperiod, dock senast 4 gånger innan periodens slut. I annat fall anses eleven vara automatiskt anmäld till nästa period vilket gäller även från vårtermin till hösttermin!

Köpa/sälja lektioner

- För att få rida på ridsk​olan måste man vara medlem i Djursholms Ridklubb. Det gäller för såväl ordinarie elever som för ersättare. Information om medlemskap finns här: https://www.djursholms-ridklubb.com/OmDRK/medlemsskapochformaner/Blimedlem/  

- Avbokning ska ske senast 4 timmar före lektionen för att du ska få rida igen. Igenridning kan ske 2 gånger inom samma period, om plats finns.

- Du kan ha likvärdig ersättare 2 ggr per period. 

- För att vara ersättare måste du vara elev på ridskolan, (eller stå på kö till ridskolan). 

- För att vara ersättare i en träningsgrupp måste du själv rida i träningsgrupp på ridskolan. 

- För att vara ersättare i träningsgrupp måste du vara likvärdig den du rider för dvs. kunna rida samma eller likvärdig häst/ponny. Hästarna i träningsgrupperna är tilldelade på förhand men ibland kan ändring av häst/ponny förekomma. Rider du t.ex. ponny som vuxen bör din ersättare också kunna rida ponny.  

- Den som säljer sin lektion måste alltid fråga sin ridlärare om lov/få ersättaren godkänd. Om det inte sker innan lektionen får man helt enkelt avboka. Det går alltså inte att bara lämna ett meddelande på ridskolans telesvar om att en viss person är ersättare, om den inte godkänts tidigare förstås. Ridlärare kan neka ersättare om de inte uppfyller rätt nivå. 

- Här gäller samma som vid avbokning, ersättare måste meddelas ridskolan senast 4 timmar innan lektionen. 

- Vi ber er att respektera att lektioner säljs/köps för det pris som ridskolan har satt.

- Tag kontakt med ridskolan om du vet med dig att du kommer att vara borta från din ridning en längre period eller ett flertal tillfällen. Det kan finnas t.ex. möjlighet att dela en plats med likvärdig elev. 

- Rider du på flera stall är det viktigt att du byter/tvättar kläder, skor och all utrustning mellan stallen, så som handskar, spö, sporrar etc. Det för att stävja smittspridning mellan stall. Detta gäller alltid och oavsett smittläge. 

Frågor till ridskolan besvaras på tele 08-755 57 10 eller på plats i stallet. 

Läs mer om aktuella betalningsperioder.

Uppdaterad: 17 MAJ 2018 12:22 Skribent: Malin Braun
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Djursholms RK - Ridsport
Gärdestorp
18262 Djursholm

Kontakt:
Tel: 087551531
E-post: info@djursholmsridkl...